طاجين الزيتون الجزائري

الحالة
مغلق ولا يسمح بالمزيد من الردود.

korbali

:: عضو بارز ::
أحباب اللمة
إنضم
9 جوان 2008
المشاركات
4,644
نقاط التفاعل
2
النقاط
157
العمر
39
طاجين الزيتون الجزائري

icon.aspx


المقادير:

500غ زيتون اخضر من غير نواة و500غ لحمه مفرومة
جزر منظف و مقطع دوائر
حبة طماطم تكون مقطعة قطع صغيرة جدا
حبة بصل بنفس الطريقة زي الطماطم
الثوم مهروسه حوالي 3 اسنان فقط
ورق الغار"بالمشرق العربي" او الرند "عندنا بالجزائر" ورق سيدنا موسى" في المغرب
طماطم مصبرة اي معجون الطماطم ملعقه
وملعقة طحين اي فرينة
التحضير؛
ناخد البصل نحطو في طنجرة مع ملعقة سمن وملعقه زيت و ملعقة ماء نقليه شوية ونضيف عليه الطماطم الحبة المقطعة+ الثوم المهروس + الملح والبهار الاسود يعني الفلفل الاسود و عند المغاربة بيقولو البزار وبعدين نضيف الجزر و معجون الطماطم وورق الغار ونغطيهم بالماء وبعد ما تبتدي الجزر في النضج نضيف الزيتون اللي نكون غليناه في الماء 10دقائق واللي عاوز يضيف الفطر يكون احسن وكمان شوية نضيف اللحمة المفرومة بعد ما نعملها على شكل كريات مع شوية ملح ولما كل حاجة تنضج ناكل بالصحة والعافية
10342_1180816456.jpg

 
مشكوووووووووووورة على الوصفة الجميلة
 
العفووووووووووووووو
 
الحالة
مغلق ولا يسمح بالمزيد من الردود.
العودة
Top