- إنضم
- 2 أفريل 2007
- المشاركات
- 7,110
- نقاط التفاعل
- 24
- النقاط
- 317
السلام عليكم و رحمة الله و بركاته
يارب الكل يكون بخير
النهارده انا جايبالكم احواض اسماك لطيفه و مش اعتياديه
احنا اتعودنا دائما على النوع اللي زي ده
عباره عن حوض عادي جدا
و مرفوع على شيء سواء طاوله
او حتلى حاجه ننتفع بيها
او قوائم
بس النهارده في انواع اخرى
و بتاخد الشكل الديكوري المحبب لذوقك
و تتماشى مع الاثاث
نشوف
و هنا اللي مش جايله نوم يعد السمك
اصل موضة الحواديت اللي كانو بيعدو فيها الخراف بقت قديمة
ودول بقى طاولة و حوض في نفس الوقت
طبعا الجميع هيقولي تمنهم كام
" تفكير مادي
"
و اللي هيقول مفيش مساحات
واللي هيقول محتاج ديكور مخصوص
عموما انا عملت حسابي
دول تشكيله تحفه بردو
بس صغيرين و مش تقليديين
و بيتميزو بالتربه الملونه
و الشكل الجمالي
شوفو كده
طبعا اتفرجتو و اكيد اكيد
كل واحد عجبه شيء من هنا
باقي بقى شيء واحد قبل منخرج من الموضوع
لازم نعرف كام معلومه صغنتتين كده
** حجم الحوض **
على عكس الاعتقاد السائد بأن الأحواض الصغيرة تكون عملية وسهلة فيما يتعلق بالصيانة والعناية فالواقع ان الحوض كلما كان حجمه أكبر يكون التعامل معه بعد الإعداد الأول أسهل من الأحواض الصغيرة التي ما ان ترتكب فيها خطأ بسيط حتى تتلوث المياه بشكل سريع وتؤدي إلى وفاة الأسماك بسبب عدم وجود مساحة كافية للابتعاد عن حيز التلوث أو زمن كافي لتفريغه من الأسماك قبل أن تصاب
ولكن الأهم بالطبع هو أن يكون حجم الحوض مناسب للمساحة التي سيوضع فيها.
** اختيار المكان المناسب **
يجب ابعاد الحوض عن الأدوات الكهربائية مثل التلفاز والفيديو وغيرها
كذلك لايجب وضعه بجانب النوافذ التي تسلط عليه ضوء الشمس أو تعرضه للرطوبة فهذا يؤدي إلى خلل في التوازن الحراري لمياه الحوض ويتسبب في مرض أو موت الأسماك
أما الأحواض الكبيرة فيفضل أن تكون لها قاعدة مثبتة في الأرض أو مرتكزة على الجدار .... ولا بد من اختيار موقعها بدقة لصعوبة تغييره لاحقاً
** وضع الأسماك **
بعد الانتهاء من تنظيف الحوض والتأكد من سلامته وتجهيز المياه وأدوات الزينة المختارة
(وينصح باستخدام الأحواض التي يغلف زجاجها شريط لاصق شفاف لتفادي الكسر وأضرار الخدوش) يأتي دور وضع الأسماك بداخل الحوض وهذه الخطوة هامة إذ أنك ستكررينها في كل مرة تقومين فيها بتفريغ الحوض لتنظيفة ثم إعادة الأسماك إليه ... وفي البداية فيمكنك اختيار عدد الأسماك بحسب حجم الحوض مع مراعاة أنواع الأسماك المختارة وأحجامها وهذه تحتاج إلى خبرة لمعرفة الأنواع التي تنسجم وتتعايش معاً .... ويأتي دور تغطيس الأسماك حيث تكون عادة محفوظة في أكياس من النايلون وهنا لايجب رميها مباشرة في مياه الحوض فيجب أولاً تغطيس الكيس مغلقاً لمدة 10 دقائق على الأقل بداخل الحوض إلى أن تتوازن حرارته مع حرارة مياه الحوض ثم يتم فتحه لإطلاق الأسماك وإلا ستتعرض للموت مباشرة بسبب التغيير السريع في الحرارة والتكوين الكيميائي للمياه
** أعشاب الزينة **
لابد أيضاً من الإستعانة بخبير يستطيع أن يجهز لك الحوض بأعشاب الزينة التي تناسب الأسماك التي اخترتها وتهيء لهم بيئة مشابهة لبيئتهم البحرية ... وبالإختيار المناسب يمكننا أن نخرج بنتيجة رائعة خاصة مع استخدام الشعب المرجانية والأعشاب البحرية الملونة التي تتناغم مع الوان الأسماك
اظن انا مكترتش معلومات اهو
لاني عارفه ان الناس بتزهق من القراءه
اتمنى ان ينال الموضوع اعجابكم
يارب الكل يكون بخير
النهارده انا جايبالكم احواض اسماك لطيفه و مش اعتياديه
احنا اتعودنا دائما على النوع اللي زي ده
عباره عن حوض عادي جدا
و مرفوع على شيء سواء طاوله
او حتلى حاجه ننتفع بيها
او قوائم
بس النهارده في انواع اخرى
و بتاخد الشكل الديكوري المحبب لذوقك
و تتماشى مع الاثاث
نشوف
و هنا اللي مش جايله نوم يعد السمك
اصل موضة الحواديت اللي كانو بيعدو فيها الخراف بقت قديمة
ودول بقى طاولة و حوض في نفس الوقت
طبعا الجميع هيقولي تمنهم كام
" تفكير مادي
و اللي هيقول مفيش مساحات
واللي هيقول محتاج ديكور مخصوص
عموما انا عملت حسابي
دول تشكيله تحفه بردو
بس صغيرين و مش تقليديين
و بيتميزو بالتربه الملونه
و الشكل الجمالي
شوفو كده
طبعا اتفرجتو و اكيد اكيد
كل واحد عجبه شيء من هنا
باقي بقى شيء واحد قبل منخرج من الموضوع
لازم نعرف كام معلومه صغنتتين كده
** حجم الحوض **
على عكس الاعتقاد السائد بأن الأحواض الصغيرة تكون عملية وسهلة فيما يتعلق بالصيانة والعناية فالواقع ان الحوض كلما كان حجمه أكبر يكون التعامل معه بعد الإعداد الأول أسهل من الأحواض الصغيرة التي ما ان ترتكب فيها خطأ بسيط حتى تتلوث المياه بشكل سريع وتؤدي إلى وفاة الأسماك بسبب عدم وجود مساحة كافية للابتعاد عن حيز التلوث أو زمن كافي لتفريغه من الأسماك قبل أن تصاب
ولكن الأهم بالطبع هو أن يكون حجم الحوض مناسب للمساحة التي سيوضع فيها.
** اختيار المكان المناسب **
يجب ابعاد الحوض عن الأدوات الكهربائية مثل التلفاز والفيديو وغيرها
كذلك لايجب وضعه بجانب النوافذ التي تسلط عليه ضوء الشمس أو تعرضه للرطوبة فهذا يؤدي إلى خلل في التوازن الحراري لمياه الحوض ويتسبب في مرض أو موت الأسماك
أما الأحواض الكبيرة فيفضل أن تكون لها قاعدة مثبتة في الأرض أو مرتكزة على الجدار .... ولا بد من اختيار موقعها بدقة لصعوبة تغييره لاحقاً
** وضع الأسماك **
بعد الانتهاء من تنظيف الحوض والتأكد من سلامته وتجهيز المياه وأدوات الزينة المختارة
(وينصح باستخدام الأحواض التي يغلف زجاجها شريط لاصق شفاف لتفادي الكسر وأضرار الخدوش) يأتي دور وضع الأسماك بداخل الحوض وهذه الخطوة هامة إذ أنك ستكررينها في كل مرة تقومين فيها بتفريغ الحوض لتنظيفة ثم إعادة الأسماك إليه ... وفي البداية فيمكنك اختيار عدد الأسماك بحسب حجم الحوض مع مراعاة أنواع الأسماك المختارة وأحجامها وهذه تحتاج إلى خبرة لمعرفة الأنواع التي تنسجم وتتعايش معاً .... ويأتي دور تغطيس الأسماك حيث تكون عادة محفوظة في أكياس من النايلون وهنا لايجب رميها مباشرة في مياه الحوض فيجب أولاً تغطيس الكيس مغلقاً لمدة 10 دقائق على الأقل بداخل الحوض إلى أن تتوازن حرارته مع حرارة مياه الحوض ثم يتم فتحه لإطلاق الأسماك وإلا ستتعرض للموت مباشرة بسبب التغيير السريع في الحرارة والتكوين الكيميائي للمياه
** أعشاب الزينة **
لابد أيضاً من الإستعانة بخبير يستطيع أن يجهز لك الحوض بأعشاب الزينة التي تناسب الأسماك التي اخترتها وتهيء لهم بيئة مشابهة لبيئتهم البحرية ... وبالإختيار المناسب يمكننا أن نخرج بنتيجة رائعة خاصة مع استخدام الشعب المرجانية والأعشاب البحرية الملونة التي تتناغم مع الوان الأسماك
اظن انا مكترتش معلومات اهو
لاني عارفه ان الناس بتزهق من القراءه
اتمنى ان ينال الموضوع اعجابكم