المقادير
نصف كاسة زبدة دائبة
نصف كاسة حليب
3كاسات طحين ابيض
شوية ملح
نصف كاسة حليب
3كاسات طحين ابيض
شوية ملح
الكاسة اللي استعملتها هي كاسة الشاي
الطريقة
بعد ذلك نطويها على شكل سيجار
شكلمة جوز الهند
المقادير:
2 كوب جوز هند مبشور ناعم.
علبة حليب مكثف مركز ومحلى.
ملعقة زبد.
الطريقة:
* يخلط جوز الهند بالحليب جيدا حتى يتماسك على شكل عجينة.
تشكل كل منها دوائر صغيرة.
توضع الكريات الصغيرة في صينية مدهونة بملعقة زبد.
توضع الصينية في الفرن الى أن تكتسب الكريات اللون الذهبي.
الشباكية المغربية
500 غ فرينة
125غ دقيق القمح الاصفر الرطب
125غ سمسم محمر و مطحون مزيان
ربع كاس صغير زبدة مذوبة
ثلث كاس صغير زيت
ملعقة صغيرة قرفة
1 خمارة الحلوة
قبصة ملح
1 بيضة
شوية زعفران
عبار نصف بيضة خل
كاس كبير ماء
والطريقة بالصور
(زيت للقلي+عسل+ سمسم للتزيين)
اصابع زينب
[URL="http://www.mazikao.net/vb"][/URL]
المقادير
½ كيلو دقيق
– 150 غ سمنة
– 15 غ خميرة فورية
– 250 مللي ماء
مقادير الشيرة (العسل – القطر)
2 كيلو سكر
كيلو ماء
عصير ليمونة بعد الغليان
الطريقة
نضع الخميرة مع شوية ماء دافىء فى كوب واذوبها
نضع كل المقادير فى الخلاط ونضع عليهم الخميرة المذابة الى
ان تتكون عندى العجينة حوالى 5 دقائق حتى تولي العجينة متلصقش في اليد
اغطى العجينة واتركها شوية تخمر
اضع العجينة امامى على هيئة صباع طويل او رول ثم اخد منها قطعه قطعه واضغطها
على وش مبشرة الطماطم والبصل ونمررها عليها الصغير ثم اضعها فى صينية
واتركها تانى لتخمر لمدة ربع ساعه ثم احمرها فى زيت ساخن لحد
ما لونها يحمر ونحيها من على النار على القطر
الباردة واقلبها من الجيهتين ونحطها في صحن وبالصحة
الشباكية المغربية
500 غ فرينة
125غ دقيق القمح الاصفر الرطب
125غ سمسم محمر و مطحون مزيان
ربع كاس صغير زبدة مذوبة
ثلث كاس صغير زيت
ملعقة صغيرة قرفة
1 خمارة الحلوة
قبصة ملح
1 بيضة
شوية زعفران
عبار نصف بيضة خل
كاس كبير ماء
والطريقة بالصور
(زيت للقلي+عسل+ سمسم للتزيين)
اصابع زينب
[URL="http://www.mazikao.net/vb"][/URL]
المقادير
½ كيلو دقيق
– 150 غ سمنة
– 15 غ خميرة فورية
– 250 مللي ماء
مقادير الشيرة (العسل – القطر)
2 كيلو سكر
كيلو ماء
عصير ليمونة بعد الغليان
الطريقة
نضع الخميرة مع شوية ماء دافىء فى كوب واذوبها
نضع كل المقادير فى الخلاط ونضع عليهم الخميرة المذابة الى
ان تتكون عندى العجينة حوالى 5 دقائق حتى تولي العجينة متلصقش في اليد
اغطى العجينة واتركها شوية تخمر
اضع العجينة امامى على هيئة صباع طويل او رول ثم اخد منها قطعه قطعه واضغطها
على وش مبشرة الطماطم والبصل ونمررها عليها الصغير ثم اضعها فى صينية
واتركها تانى لتخمر لمدة ربع ساعه ثم احمرها فى زيت ساخن لحد
ما لونها يحمر ونحيها من على النار على القطر
الباردة واقلبها من الجيهتين ونحطها في صحن وبالصحة
آخر تعديل: