معجناتى بعجينه العشر دقائق وبالتفصيل من مطبخى بالصور

بنت سطيف العالي

:: عضو منتسِب ::
إنضم
26 نوفمبر 2008
المشاركات
37
نقاط التفاعل
0
النقاط
2
العمر
32
ازيكم يا حلوين
انهارده عملت كرواسون وباتيه
بعجينه العشر دقائق
والعجينه ده رووووووعه
وبتنفع فى كل حاجه ممكن بيتزا
فينو وتوست وممكن تعملى بيها المسخن الاردنى
اولحمه بعجين اللبنانى او الصفائح
او مينى بيتزا او ممكن تحشى عجوة بتبقى خطيرة
او تعملى بيها القرص الطريه الى بتتباع فى الفرن
ههههههههه يعنى كل حاجه يا معلم
نبدأ بسم الله المقادير


اولا المجموعه الاولى
1 كوب دقيق
2 كوب ماء دافىء يعنى تستحملى تحطى صوباعك فييه
2 معلقه خميرة فوريه
2 معلقه لبن بودرة
معلقه محسن خبز وممكن الاستغناء عنها
ثانيا المجموعه التانيه
نصف كوب زيت درة
حوالى 4 او 5 اكواب دقيق حتى الحصول على عجينه
متماسكه غير لاصقه فى اليد
للحشو
زى ما قلتلكم اى حشوة تعجبك
انا هنا استخدمت للكرواسون
شيكولاته خام مقطعه قطع
واستخدمت للباتييه جبنه دمياطى صفراء



الطريقه


اولا بنحط كل المجموعه الاولى مع بعض وتقلب جيدا



وتترك حتى ترتفع قليلا ثم نوضع المجموعه التانيه عليها ونعجن حتى الحصول على
عجينه ناعمه وطريه كده

وبعدين نسيبها حتى تختمر وبتكون
طبعا زادت فى الحجم

بعدين فردت العجينه كده وسويت الاطراف

وقطعتها مربعات بالشكل ده

وحشيتها بالجبنه كده

ولفيتها ورصيتها فى الصاج
وبقيت العجين فردتها تانى وقطعتها مثلثات علشان الكرواسون كده

وحشيتها بالشيكولاته ولفتها

وبعدين نتركهم تانى يختمروا وده شكلهم بعد الاختمار

وبعدين ندهنهم بخليط التلميع
عباره عن معلقه نسكافييه +نصف كوب ماء+معلقه زيت +معلقه سكر

وبعد كده على الفرن علطول
وده شكلهم بعد ما استوا

وشوفوه من جوة طريه ازاى والجبنه واااااااااااوووووووو



يا رب يا قمرات تكون عجبتكم واستونى فى وصفات تانيه
ان شاء الله واحلى بوسه ليكم جميعا
 
يعطيك الصحة يا الشاطرة
 
اممممممممممممممممم
تشهي
شكرا لك يا بنت ولايتي
 
لإعلاناتكم وإشهاراتكم عبر صفحات منتدى اللمة الجزائرية، ولمزيد من التفاصيل ... تواصلوا معنا
العودة
Top